TRI VRSTE ČOKOLADE
Prelijepo zimsko čokoladno iskustvo ..
Sastojci :
KORA PRIPREMA :
- 300 gr kakao keksa
- 125 gr maslaca
- 50 ml soka od naranže
- Prva krema
- 200 gr krem sira
- 150 ml vrhnja za šlag
- 80 gr šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1/2 želatine
- 100 gr čokolade za kuhanje
- Druga krema :
- 200 gr krem sira
- 150 ml vrhnja za šlag
- 80 gr šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1/2 želatine
- 100 gr mliječne čokolade
- Treća krema :
- 200 gr krem sira
- 150 ml vrhnja za šlag
- 80 gr šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1/2 želatine
- 100 gr bijele čokolade
Krem sir izmješati sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. U drugoj posudi izmiksati vrhnje za šlag te dodati u smjesu sa krem sirom. Potom dodati otopljenu čokoladu pa onda želatinu. Pripremljenu kremu premazati preko kore i ostaviti u zamrzivač na 10 minuta (kalup prekriven alu folijom) dok ne pripremimo drugu kremu, tako isto i sa drugom uraditi dok pripremamo treću kremu.
- Isti postupak je sa sve tri kreme. Čokoladu otopiti . Prethodno ostaviti želatin da nabubri pa dodajte u već pripremljenu smjesu.
- Poslije svake kreme kalup ostaviti u zamrzivac da se stisne kako bih se mogla nanijeti slijedeca krema.
- Rastopiti čokoladu i preliti preko torte a možete i šlag
Nema komentara:
Objavi komentar