Folgt uns

Ads by Google

Get This Pop-up Window


petak, 24. studenoga 2017.

Tri vrste čokolade


      TRI VRSTE ČOKOLADE 



Prelijepo zimsko čokoladno iskustvo ..






Sastojci   :

KORA                                               PRIPREMA :

  • 300 gr kakao keksa
  • 125 gr maslaca
  • 50 ml soka od naranže
  • Prva krema
  • 200 gr krem sira
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 80 gr šećera u prahu
  • vanilin šećer
  • 1/2 želatine
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • Druga krema :
  • 200 gr krem sira
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 80 gr šećera u prahu
  • vanilin šećer
  • 1/2 želatine
  • 100 gr mliječne čokolade
  • Treća krema :
  • 200 gr krem sira
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 80 gr šećera u prahu
  • vanilin šećer
  • 1/2 želatine
  • 100 gr bijele čokolade

Umiješati otopljeni maslac i sok od narandže  u keks. Kalup namazati maslacem i smjesu staviti na dno kalupa Prekriti prozirnom folijom i ostaviti u hladnjak dok pripremamo prvu kremu.



Krem sir  izmješati sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. U drugoj posudi izmiksati vrhnje za šlag te dodati u smjesu sa krem sirom. Potom dodati otopljenu čokoladu pa onda želatinu. Pripremljenu kremu premazati preko kore i ostaviti u zamrzivač na 10 minuta (kalup prekriven alu folijom) dok ne pripremimo drugu kremu, tako isto i sa drugom uraditi dok pripremamo treću kremu.

  • Isti postupak je sa sve tri kreme. Čokoladu otopiti . Prethodno ostaviti želatin  da nabubri  pa  dodajte  u već pripremljenu smjesu.
  • Poslije svake kreme kalup ostaviti u zamrzivac da se stisne kako bih se mogla nanijeti slijedeca krema.
  • Rastopiti čokoladu i preliti preko torte a možete i šlag
     

Nema komentara:

Objavi komentar