- Za koru:
- 10 bjelanaca
- 10 kašika Šećera ( kristal)
- 8 kašika Glatkog brašna Podravka
- Za kremu :
- 250g margarina
- 1l mlijeka
- 10 žumanaca
- 10 kašika Šećera ( kristal)
- 11 kašika Glatkog brašna Podravka
- 1 Vanilin šećera Dolcela
- PRIPREMA :
- KORA:Umutiti 10 bjelanaca sa 10 kašika šećera te dodati 8 kašika brašna .Koru ispeći.
- 2.KREMA:Žumanca umutiti sa 10 kašika šećera,dodati brašno , vanilin šećer, i 2 dl.mlijeka te ujednaćiti smjesu.
- 3.U posudu staviti 8 dl.mlijeka i zagrijati do ključanja . Usuti u prethodno pripremljenu smjesui miješati dok se ne zgusne .Ostaviti da se hladi.
- 4.Umutiti margarin sa 200g šećera i dodati ohladzenu smjesu.Dobro sjediniti pomoću miksera.
FINALNI POSTUPAK:
Kremu premazati preko ohladjene kore.
Umutiti 2 šlag pjene i premazati preko kreme.
Istopiti čokoladu sa malo mlijeka i lagano preliti kolač.