Folgt uns

Ads by Google

Get This Pop-up Window


četvrtak, 23. studenoga 2017.

Kinder torta

 

SASTOJCI :

- 9 Jaja 
- 400 g šećera 
- 300 g amoreti krem 
- 2 pudinga od vanile 
- 200 g lješnjaka 
- 250 g crne čokolade za kuhanje 
- 500 g margarina
- 4 kašike brašna
- 15 kašika šećera 
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 200 g šlag pjene
- 50 g bijele čokolade 
- 1,7 l mlijeka 


                            

                     PRIPREMA :

- Lješnjake  oljuštiti i krupno isjeckati .
- Podmazati tepsiju i staviti pek papir i po njemu raspiorediti margarin pa lješnjake .
- Staviti u posudu 400 g šećera , 9 bjelanaca i dobro izmutiti a rernu upaliti na 130 C .
- Kada se umuti bjelanac dodati kašiku jabukovog sićeta još malo umutiti pa masu rasporediti po već pripremljenoj tepsiji .
- Staviti na pećenje 1 h na 130 C .
- Za to vrijeme umutiti 9 žumanaca sa 9 kašika šećera, dodati 4 kašike brašna i 100 ml mlijeka, a 600 ml staviti da se kuha . 
- Kada mlijeko prokuha skloniti sa šporeta .
- Jedan dio mlijeka sipati u jaje a drugi vratiti na ringlu .
- Dobro promiješati pa staviti sve zajedno na šporet na tihoj vatri uz konstantno miješanje dok se ne zgusne pa staviti na hladjenje . 
- U 1 l mlijeka staviti 3 kesice vanilinog pudinga skuhati i takodjer ostaviti na hladnjenje . 
- Dobro umutiti 2 margarina sa 4 kašike šećera .
- Kada se mase ohlade prvo promiješati žumance i puding pa onda sa margarinom. 
- Podijeliti u 2 dijela a u jedan dodati otopljenu crnu čokoladu .
- Ispečenu koru od bjelanaca okrenuti da lješnjaci budu prema gore pa premazati amoreti zatim žuti krem , crni krem pa šlag . 
- Na kraju izrendati crnu i bijelu čokoladu .  

Primjedbe

Nema komentara:

Objavi komentar