Folgt uns

Ads by Google

Get This Pop-up Window


četvrtak, 23. studenoga 2017.

BOSANSKA SOGAN DOLMA




BOSANSKA SOGAN DOLMA 



Sastojci :

 
  • 10-12 glavica crnog luka srednje veličine
  • 200g mljevenog mesa
  • 1 šolja Riže dugo zrno Podravka
  • bijeli luk
  • kečap
  • mješavina začina
  • bibera
  • 1 kašika Ajvar blagi Podravka
  • soli(po potrebi) 
  •  
  •  
  •                               Priprema :
  •  
  •  
  •  
    1.Luk oguliti i mašinicom za odstranjivanje sredine iz jabuka izvaditi sredinu luka ili rukama i napraviti udubljenje za fil .
  • 2.
    Sve ostale navedene sastojke sjediniti i puniti lukovice ,pomalo,ne pretrpavati .
    U pliću šerpu redati dva reda lukovica.
  • 3.
    Odozgo posuti kečapom , pouljiti i nasuti malo vode do prvog dijela lukovica .
    Ostavite da se krčka na laganoj vatri ..i po potrebi dosipati vrele vode .


Nema komentara:

Objavi komentar