četvrtak, 23. studenoga 2017.
Rolovana baklava
BAKLAVA
Sastojci :
1 pakovanje jufke
600 g oraha
200 g maslaca
650g šećera
1 limun
voda
PRIPREMA
1. Tepsiju namazati maslacem zatim uzeti koru,namazati maslacem (rastopljenim) opet staviti koru premazanu maslacem i posuti orasima sa šećerom (150 g) i ponavljati postupak ..
2. Kada ste potrosili jufke zarolajte , isjecite baklavu i stavite da se peće.
( Zavisi kolika je jufka ako je debela i ako ima puno nemojte trositi cijelo paklo da nebih bilo previše )
3. Prvo pecite na smanjenoj temperaturi 180 C oko 15-ak minuta zatim smanjite na 150 C ili 160 pa pecite dok lijepo ne porumeni .
4. Dok se baklava peće vi napravite agdu u šerpu stavite 500g šećera čašu vode od 5 dcl. i izrežite par kriški limuna.
5. Mlaku baklavu zalijte vrelom agdom i stavite na hladzenje prvo na sobnoj temperaturi pa u frižider .
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar