Folgt uns

Ads by Google

Get This Pop-up Window


petak, 24. studenoga 2017.

Buredzici








Sastojci :

  •                                                              Za tijesto :                               
  • Ostali
    • 1 glavica crvenog luka
    • 4 ćehna bijelog luka
    • 2 mala jogurta
    • 0.500kg mljevenog mesa
    • Chili,biber,so,osuseni bosiljal , persun.
  • 1 kg brasna
  • 1 jaje
  • 3 kašike ulja
  • malo soli
  • voda
  • PRIPREMA :

  1. U mljeveno meso dodati isjeckani luk,so i biber , pa dobro izmiješati. 
  2. 2.
    Od tijesta napraviti loptice i svaku lopticu razviti oklagijom u jufkicu ne pretanko.
  3. 3.
    Na jufkice staviti malo mesa , a potom saviti dijagonalno. Buredžike staviti u pleh,i peći na 250 C 10 minuta , a zatim na 200 C dok ne porumene . 
  4. 4.
    Gotove buredžike zaliti prelivom od jogurta sitno isjeckanog bijelog luka i ostalih zacina, pa ih vratiti ponovo na 10 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar