Sastojci :
- Za tijesto :
- Ostali
- 1 glavica crvenog luka
- 4 ćehna bijelog luka
- 2 mala jogurta
- 0.500kg mljevenog mesa
- Chili,biber,so,osuseni bosiljal , persun.
- 1 kg brasna
- 1 jaje
- 3 kašike ulja
- malo soli
- voda
- PRIPREMA :
- U mljeveno meso dodati isjeckani luk,so i biber , pa dobro izmiješati.
- 2.Od tijesta napraviti loptice i svaku lopticu razviti oklagijom u jufkicu ne pretanko.
- 3.Na jufkice staviti malo mesa , a potom saviti dijagonalno. Buredžike staviti u pleh,i peći na 250 C 10 minuta , a zatim na 200 C dok ne porumene .
- 4.Gotove buredžike zaliti prelivom od jogurta sitno isjeckanog bijelog luka i ostalih zacina, pa ih vratiti ponovo na 10 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar