MILERAMKA
SASTOJCI :
Tijesto :
250g glatkog brašna
100g šećera kristal
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
80g margarina
1 jaje
Fil :
500 ml mlijeka
2 pudinga okus vanilija
200g šećera
800g milerama
500g šumskog voća
Preljev za torte
Šlag pjenaa za dekoraciju i malo voća
PRIPREMA :
U jednu posudu stavite brašno,prašak za pecivo,margarin,jaje,šećer i vanilin šećer i sve zamjesite.
Pouljite i pobrašnite blago kalup i prenesite tijesto koje ste prethodno razvukli na masnom papiru.
Mlijeko stavite na kuhanje s tim da uzmete malo i razmutite puding i šećer..u zavrelo mlijeko dodajte puding i mijesajte dok se ne zgusne .
Kada puding skinete sa sporeta dodajte mileram sjedinite i izlijte u kalup sa tijestom.
Na to slozite sumsko voce .
Mlijeko stavite na kuhanje s tim da uzmete malo i razmutite puding i šećer..u zavrelo mlijeko dodajte puding i mijesajte dok se ne zgusne .
Kada puding skinete sa sporeta dodajte mileram sjedinite i izlijte u kalup sa tijestom.
Na to slozite sumsko voce .
Zagrijte rernu na 170C i pecite 70 minuta.
Kada se ispeklo ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi i pripremite preljev upustvo pise na vrecici i odmah ga prelijte preko torte i stavite u frizider da ostoji tokom noci.
Sutradan tortu lagano prenesite na tacnu da nebih pukla i ukrasite slagom kao na slici ...prijatnooo.
Kada se ispeklo ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi i pripremite preljev upustvo pise na vrecici i odmah ga prelijte preko torte i stavite u frizider da ostoji tokom noci.
Sutradan tortu lagano prenesite na tacnu da nebih pukla i ukrasite slagom kao na slici ...prijatnooo.