PUNJENE PAPRIKE
Paprike
Riža - dugo zrno
Mljeveno meso
So,biber,chili
Vegeta,crvena paprika
Glatko bijelo brašno
Ulje
Sviježi peršun
Bosiljak
Lovorov list
Ruzmarin
PRIPREMA :
Ocistite i operite paprike . U jednu posudu stavite opranu rizu mljeveno meso i ostale zacine. U smjesu dodajte i malo vode.
Kada ste pripremili smjesu mozemo poceti sa filovanjem paprika..
Prije nego sto napunite svaku papriku posolite malo unutra ,nakon toga filujte ali nemojte prenatrpavati jer se nece moci sve lijepo skuhati filujte skoro do pola.
Prije nego sto napunite svaku papriku posolite malo unutra ,nakon toga filujte ali nemojte prenatrpavati jer se nece moci sve lijepo skuhati filujte skoro do pola.
Dragi moji kada ste nafilovali paprike poredajte ih u odgovarajucu serpu i naspite vode toliko da prekrijete svaku papriku kako bih se skuhale zatim ulja i mozete malo soli . Pri kraju kuhanja dodajte zacine.
Kada su paprike kuhane idemo na zapršku imaju dva nacina.
1. U casu stavite brasna vode promjesate i zalijete paprike ,kada ste zalili dodajte passatu.
2. U odgovarajucu tavu stavite ulja,brasna,mljevene paprike i mjesajte,pripazite da nagori zatim vrelom zaprskom zaprzite paprike promjesajte i ostavite da kuha.
1. U casu stavite brasna vode promjesate i zalijete paprike ,kada ste zalili dodajte passatu.
2. U odgovarajucu tavu stavite ulja,brasna,mljevene paprike i mjesajte,pripazite da nagori zatim vrelom zaprskom zaprzite paprike promjesajte i ostavite da kuha.