petak, 24. studenoga 2017.
BROWNIE
BROWNIE
Sastojci :
- 115 g maslaca sobne temperature
- 140 g maslaca
- 2 jaja
- 3 vanilin secera
- 50 g kakaa
- 95 g brasna
- 1/4 zlicice soli
- 100g crne cokolade
- 25 g mlijecne cokolade
Priprema :
Pripremite kalup i poredajte papir za pecenje .
Mikserom izmiksajte vanilin secer , secer ,jaja i sve zajedno mijesajte par minuta.
Izmijesajte brasno , so , i kakao pa sve zajedno sjedinite.
50 g sitno sjeckane cokolade dodajte u smjesu a ostatak kada izlijete u kalup.
Pecite u zagrijanoj rerni na 160 C 20-25 min.
Kada se ohladi rastopljenu mlijecnu cokoladu prelijte preko .
Ne mora biti glazura mozete samo po nekim mjestima.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar