Folgt uns

Ads by Google

Get This Pop-up Window


subota, 25. studenoga 2017.

Piroške





PIROŠKE

SASTOJCI :
- Kvasac
- Vegeta
- 2 žlice mlakog mlijeka
- 150 g kuhanog krompira
- 50 g maslaca
- 350 g brašna
- so
- 2 žumanceta
- 1,5 dl mlijeka



NADJEV :


120 g šunke
1,5 dl kiselog vrhnja
biber
peršun
ulje


PRIPREMA :

- Kvasac, vegetu  i mlijeko izmiješajte i ostavite na toplom mijestu da se digne .
- U posebnu posudu stavite brašno , kuhani pasirani krompir, maslac , so , žumanca i dignuti kvcasac pa sa toplim mlijekom umijesite tijesto .

NADJEV :

Šunku isjeckajte na kockice , dodajte biber  peršun i vrhnje za kuhanje pa sve lijepo izmiješajte .
Razvaljajte tijesto debelo otprilike 1 cm i izrežite oblike 8 x 4 cm .
Po dužini stavite nadjev oblikujte pirošku i pržite na vručem ulju oko 10 minuta .

Nema komentara:

Objavi komentar