subota, 25. studenoga 2017.
Piroške
PIROŠKE
SASTOJCI :
- Kvasac
- Vegeta
- 2 žlice mlakog mlijeka
- 150 g kuhanog krompira
- 50 g maslaca
- 350 g brašna
- so
- 2 žumanceta
- 1,5 dl mlijeka
NADJEV :
120 g šunke
1,5 dl kiselog vrhnja
biber
peršun
ulje
PRIPREMA :
- Kvasac, vegetu i mlijeko izmiješajte i ostavite na toplom mijestu da se digne .
- U posebnu posudu stavite brašno , kuhani pasirani krompir, maslac , so , žumanca i dignuti kvcasac pa sa toplim mlijekom umijesite tijesto .
NADJEV :
Šunku isjeckajte na kockice , dodajte biber peršun i vrhnje za kuhanje pa sve lijepo izmiješajte .
Razvaljajte tijesto debelo otprilike 1 cm i izrežite oblike 8 x 4 cm .
Po dužini stavite nadjev oblikujte pirošku i pržite na vručem ulju oko 10 minuta .
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar