Pizza
Sastojci :
Bijelo brašno
Šunka
Šampinjoni
Sir
Kečap ili passata
Majoneza
Origano
Masline
Priprema:
Tijesto potkuhate kao za hljeb s tim da dodate jedno jaje i vrlo malo secera ,potrudite se da ne bude tvrdo potkuhano vec onako lijepo mehkano( potkuhajte sa toplom vodom ) . I sacekajte da tijesto nadodje .
Kada je tijesto nadoslo uzmete jednu lopticu zavisno kolika je vasa tepsija u kojoj ce te peci iii onda malo razvaljajte oklagijom zatim uzmite tijesto u ruke i malo ga oblikujte i rastannjite . Pouljite tepsiju (ne puno) i pospite je brasnom (da se nebi tijesto zalijepilo i da vam bude lakse rezati i vaditi )
Onda redamo nase sastojke ja sam ovaj put koristila sunku,gljive,trapist sir s tim da vi mozete dodati i sudzuku ili kobasicu kako zelite .
Uvijek prvo redam sunku zatim gljive i na kraju lijepo naribate sir sto vise to bolje :) i pospete jos jednom malo origana.
Prethodno zagrijte rernu na 250 C a kada stavite na pecenje mozete smanjiti . Ne dozvolite da se prepece i prijatno.
Onda redamo nase sastojke ja sam ovaj put koristila sunku,gljive,trapist sir s tim da vi mozete dodati i sudzuku ili kobasicu kako zelite .
Uvijek prvo redam sunku zatim gljive i na kraju lijepo naribate sir sto vise to bolje :) i pospete jos jednom malo origana.
Prethodno zagrijte rernu na 250 C a kada stavite na pecenje mozete smanjiti . Ne dozvolite da se prepece i prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar