NUTELLA TORTA
Sastojci :
- Za biskvit :
- 200 g keksa
- 30 g šećera u prahu
- 150 g otopljenog margarina
- 10 g kakaa
- Za kremu :
- sir mascarpone ( 500g )
500 g nutelle
- Za preljev :
- 150 ml slatko vrnje
- 200 g nutelle
Priprema :
U čistu zdjelu stavimo kekse i sameljemo ih. Zatim im dodamo otopljeni margarin, šećer u prahu i kakao te dobro promiješamo.
Kada smo dobili jednoličnu smjesu, u kalup za tortu rasporedimo pripremljenu smjesu. Sada sir mascarpone izradimo mikserom, dodamo mu nutellu i dobro promiješamo.
Kada smo dobili jednoličnu kremu, ulijemo ju u kalup za tortu, na biskvit od keksa i ravnomjerno rasporedimo. Zatim kalup sa biskvitom i kremom stavimo u frižider te za to vrijeme pripremamo preljev. U manju posudu iznad vatre stavimo slatko vrhnje i kuhamo na laganoj vatri.
Zatim vruće slatko vrhnje prelijemo preko nutelle i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Kada smo dobili jednoličnu kremu, ulijemo ju u kalup za tortu, na biskvit od keksa i ravnomjerno rasporedimo. Zatim kalup sa biskvitom i kremom stavimo u frižider te za to vrijeme pripremamo preljev. U manju posudu iznad vatre stavimo slatko vrhnje i kuhamo na laganoj vatri.
Ovako pripremljen preljev prelijemo preko biskvita i kreme u kalupu za tortu, ravnomjerno rasporedimo, sve zajedno opet stavimo u frižider te ostavimo na hlađenju dok se torta ne stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar