Folgt uns

Ads by Google

Get This Pop-up Window


četvrtak, 23. studenoga 2017.

NUTELLA TORTA




NUTELLA TORTA 

Sastojci :

- Za biskvit :
  - 200 g keksa
  - 30 g šećera u prahu 
  - 150 g otopljenog margarina
  - 10 g kakaa

- Za kremu :
  - sir mascarpone ( 500g )
  500 g nutelle 

- Za preljev :
  - 150 ml  slatko vrnje  
  - 200 g nutelle 


Priprema :

 U čistu zdjelu stavimo kekse i sameljemo ih. Zatim im dodamo otopljeni margarin, šećer u prahu i kakao te dobro promiješamo. 
 Kada smo dobili jednoličnu smjesu, u kalup za tortu rasporedimo pripremljenu smjesu.   Sada sir mascarpone izradimo mikserom, dodamo mu nutellu i dobro promiješamo.  
Kada smo dobili jednoličnu kremu, ulijemo ju u kalup za tortu, na biskvit od keksa i ravnomjerno rasporedimo.  Zatim kalup sa biskvitom i kremom stavimo u frižider te za to vrijeme pripremamo preljev.
 U manju posudu iznad vatre stavimo slatko vrhnje i kuhamo na laganoj vatri.
Zatim vruće slatko vrhnje prelijemo preko nutelle i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. 
Ovako pripremljen preljev prelijemo preko biskvita i kreme u kalupu za tortu, ravnomjerno rasporedimo, sve zajedno opet stavimo u frižider te ostavimo na hlađenju dok se torta ne stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar