Folgt uns

Ads by Google

Get This Pop-up Window


petak, 24. studenoga 2017.

Buhtlice








Sastojci :
- Tijesto -
-  50 dag brasna
-  1 kockica svjezeg kvasca
- 1 jaje
- 2 zumanceta
- 10 dag omeksalog maslaca
- 3 zlice secera
- 3 dcl mlijeka
- 1/2 zlice soli

PUNJENJE :
Dzem po zelji
Secer u prahu
10 dag maslaca otopljenog


                                       Priprema :

- Kvasac umrviti u toplo mlijeko uz malo secera i brasna .
Kada se kvasac zapjeni dodati ga u brasno u  koje smo prethodno dodali ostale sastojke  sve dobro promijesati dok ne dobijemo glatku i mekanu smjesu.
Nakon sto je tijesto nadoslo treba ga pobrasniti i razviti u roladu .
Izrezati tijesto na komade siroke 2 prsta i mazati dzemom sto gusci dzem to je bolje da nebih curio .
Tijesto zamotati i umociti u rastopljeni margarin pa redati u tepsiju.
Ostaviti tijesto jos 15 minuta da nadodze pa pecinu rerni oko pola sata na 200 C .
Kada buhtle budu gotove pospite ih secerom u prahu i ostavite da omeknu .

Nema komentara:

Objavi komentar